Składniki:
250 g ciastek digestive, w mlecznej lub gorzkiej czekoladzie
70 g masła, miękkiego
1 puszka kajmaku, około 400 g
180 g czekolady, gorzkiej pół na pół z mleczną, rozpuszczonej
2 małe śmietany kremówki, schłodzonej (36%)
2 duże banany
kakao do oprószenia
Ciasteczka kruszymy na suchy piasek.
Następnie mieszamy z rozpuszczonym masłem na mokry piasek :)
Masą ciasteczkową wykładamy do formy o średnicy 20 cm (dno i boki formy).
Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy.
Czekoladę roztopić i wymieszać z masą krówkową. Masę wyłożyć na schłodzony spód, schłodzić przez 3 godziny.
Śmietanę kremówkę ubić. Banany pokroić w plasterki. Do ubitej śmietany wmieszać 3/4 bananów.
Bitą śmietanę z bananami wyłożyć na schłodzony wierzch. Udekorować pozostałymi bananami, oprószyć kakao.
Smacznego!
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń